يکشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۵
آشنایی با بزرگ‌ترین بانک خون بندناف در خاورمیانه
آشنایی با بزرگ‌ترین بانک خون بندناف در خاورمیانه

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان (بانک خون بندناف) گفت: این بانک خون بندناف، با ذخیره‌سازی ۱۸۵ هزار نمونه خون بندناف در کشور توانسته است به بزرگ‌ترین بانک خون بندناف در خاورمیانه تبدیل شود.

به گزارش سلامت نویس ، دکتر مرتضی ضرابی در نشستی با ماماها، پزشکان و متخصصین زنان و زایمان که با محوریت سلول‌های بنیادی خون بندناف و کاربرد‌های بالینی آن در تالار ونوس برگزار شد، همکاری کادر درمان با بانک خون بند ناف را مغتنم شمرد و گفت: هدف از برگزاری این نشست گرامیداشت و ارج نهادن به خدمات پزشکان متعهدی است که در کنار حفظ سلامتی بارداری و زایمان مادران تضمین سلامت آینده خانواده‌ها را نیز وظیفه خود می‌دانند.

دکتر ضرابی با تشریح انواع سلول‌های بنیادی، گفت: انواع سلول‌های بنیادی به دو گروه خون‌ساز و مزانشیمی تقسیم می‌شوند.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان (بانک خون بندناف) با اشاره به اینکه سلول‌های خون‌ساز در خون محیطی، مغز استخوان و خون بند ناف وجود دارند، گفت: سلول‌های غیر خون‌ساز نیز در بافت بندناف، مغز استخوان، بافت چربی و پالپ دندان وجود دارند.

دکتر ضرابی با اشاره به منابع سلول‌های بنیادی خون‌ساز گفت: مغز استخوان معمول‌ترین منبع است که پزشکان حدود ۴۰ سال است که سلول‌های آن را با موفقیت پیوند می‌کنند.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان (بانک خون بندناف) با بیان اینکه خون محیطی از دیگر منابع سلول‌های بنیادی خون‌ساز است، تاکید کرد: با تحریک مغز استخوان و مهاجرت سلول‌های بنیادی خون‌ساز به خون محیطی می‌توان سلول‌های بنیادی را برداشت کرد.

دکتر ضرابی با اشاره به اینکه خون بندناف نیز دیگر منبع سلول‌های بنیادی خون‌ساز است که می‌توان بلافاصله پس از تولد آن را جمع آوری کرد، خاطرنشان کرد: حجم خون موجود در بند ناف و جفت حدود ۸۰ تا ۲۰۰ میلی لیتر است.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان (بانک خون بندناف) به معرفی بانک خون بند ناف رویان پرداخت و گفت: بانک خصوصی یا خانوادگی خون بند ناف از سال ۱۳۸۴ تاسیس و تاکنون حدود ۱۸۵ هزار نمونه در آن ذخیره شده است.

دکتر ضرابی اضافه کرد: بانک عمومی نیز در سال ۱۳۸۷ تأسیس شد و تاکنون موفق به ذخیره‌سازی ۵ هزار و ۱۰۰ نمونه شده است.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان (بانک خون بندناف) با بیان اینکه این بانک خون بندناف با ذخیره‌سازی ۱۸۵ هزار نمونه خون بندناف در کشور توانسته به بزرگ‌ترین بانک خون بندناف در خاورمیانه تبدیل شود، تصریح کرد: جمع‌آوری نمونه از سایر کشور‌ها ازجمله ترکیه، ترکمنستان، رومانی، عراق، افغانستان، اردن، نروژ، کانادا، انگلستان، امارات و عمان از دیگر دستاورد‌های این بانک خون بندناف است.

دکتر ضرابی با اشاره به اینکه این بانک خون بندناف ۴۵ دفتر نمایندگی در سراسر کشور دارد، یادآور شد: ۱۲۰ بانک خون بندناف عمومی در دنیا وجود دارد که در آن‌ها ۸۰۰ هزار نمونه ذخیره شده است.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان (بانک خون بندناف) افزود: همچنین ۲۵۰ بانک خون بندناف خانوادگی در دنیا وجود دارد که تاکنون حدود ۷ میلیون نمونه در آن‌ها ذخیره شده است.

مدیرعامل بانک خون بندناف رویان با بیان کاربرد سلول‌های بنیادی خون بند ناف،گفت: این سلول‌های بنیادی پتانسیل درمان بیش از ۸۰ بیماری خونی و غیر خونی را دارند.

دکتر ضرابی گفت: هم اکنون بیش‌ترین کاربرد این سلول‌ها در درمان بیماری‌های خونی شامل تالاسمی، انواع سرطان خون، بیماری نقص سیستم ایمنی و کم‌خونی‌های مادرزادی بوده است.

مدیرعامل بانک خون بندناف رویان با اشاره به کارآزمایی‌های بالینی با استفاده از سلول‌های بنیادی بندناف،گفت: انجام بیش از ۴۰۰ کارآزمایی بالینی در دنیا برای بیماری‌های اطفال و بالغین شامل فلج مغزی (cp)، اوتیسم، ناهنجاری قلبی نوزادان، SMA، آسفکسی، دیابت، سکته مغزی، آلزایمر، ام اس، پارکینسون، انفارکتوس قلبی، آرتروز، صدمات نخاعی و آرتریت روماتویید از دیگر اقدامات این بانک خون است.

دکتر ضرابی تصریح کرد: همچنین بزرگ‌ترین طرح تحقیقاتی در تاریخ کشورمان برای کودکان مبتلا به فلج مغزی با استفاده از سلول‌های بنیادی بندناف و خون بند ناف با همکاری مرکز طبی کودکان و ستاد سلول‌های بنیادی برای ۱۲۰ کودک ۴ تا ۱۴ سال انجام شده است.

منبع:خبرگزاری صدا و سیما 

اشتراک گذاری: