سه‌شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۹
توصیه های طب ایرانی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا
توصیه های طب ایرانی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا

سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا در فصول سرد سال، توصیه‌ هایی را مطرح کرد.

به گزارش سلامت نویس، مهشید چایچی سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به افزایش ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا در فصول سرد سال و با بیان اینکه شرط پیشگیری و درمان، اصلاح سبک زندگی متناسب با مزاج فرد و تقویت سیستم دفاعی بدن است، تاکید کرد: اگر فردی دچار کم ‌خونی و ضعف بدنی است، حتما باید از غذاهای مقوی مولد خون مانند آبگوشت، تخم مرغ عسلی، کباب چنجه، شیره انگور، آب سیب، آب هویج، حریره بادام و شیربادام، رب سیب و به، نخوداب، آب عسل با آبلیمو و یا مغزیجات استفاده کند تا طبیعت و قوای عمومی بدن تقویت شود و همچنین از مصرف غذاهای دیرهضم، شور، تند، پرادویه و فست فودها خودداری کند.


وی تاکید کرد: تنظیم ساعات غذا خوردن و پرهیز از پرخوری و سریع غذا خوردن نیز از آداب مهم تغذیه هستند که در تقویت طبیعت مدبره بدن و پیشگیری از بیماری ‌ها نقش مهمی دارند.


سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به این که دفع ادرار، مدفوع و یا تعریق، راه‌ های دفع مواد زائد در بدن هستند و بهم خوردن تعادل در هر کدام فرد را مستعد ابتلا به بیماری می ‌کند، تاکید کرد: مبتلایان به یبوست نسبت به سایرین بیشتر مستعد ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماری ‌های عفونی هستند و حتما باید با اصلاح تغذیه و پیاده‌ روی منظم این مشکل برطرف شود.


چایچی افزود: مصرف میوه‌ های ملین مانند گلابی، انجیر و سوپ سبزیجات همراه با روغن بادام خوراکی یا روغن زیتون و شربت خاکشیر با آب گرم به درمان یبوست کمک می‌ کند.


وی ادامه داد: همچنین اگر فردی دچار استرس یا بی خوابی است، باید اصلاح شود، چراکه به هم خوردن تعادل خواب و بیداری می‌ تواند سیستم ‌ایمنی بدن را ضعیف ‌کند و فرد را مستعد ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا کند. ورزش ملایم و پیاده روی تند هم در فصل پاییز بین صبح تا ظهر حدود ده تا دوازده ظهر که هوا متعادل‌ تر است، به تقویت سیستم ‌ایمنی بدن کمک می‌ کند.


سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به نتایج مطالعات و مقالات راجع به عسل که حاکی از خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی آن است، گفت: مصرف شربت عسل با آبلیمو به همراه آب گرم در صبح ناشتا مقوی سیستم ایمنی بدن است و اگر فردی دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شده باشد، به بهبودی علائم بیماری کمک می ‌کند.

پایان پیام/

اشتراک گذاری: