شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۷
چگونه سرما مي‌خوريم؟
چگونه سرما مي‌خوريم؟

رينوويروس‌ها عامل اصلي سرماخوردي افراد هستند.

به گزارش سلامت نويس، الناز ذوقی کارشناس امور خدمات بستری و سرپایی سازمان غذا و دارو بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی مانند شستن دست‌ها با آب و صابون به عنوان یکی از مؤثرترین روش‌ها برای جلوگیری از انتقال ویروس سرماخوردگی تأکید کرد.

وی در بررسی روش‌های پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گفت: شستن منظم دست‌ها با آب و صابون معمولی، یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین راهکارها برای جلوگیری از گسترش عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی است.

ذوقی افزود: سرماخوردگی با علائم مختلفی ظاهر می‌شود و بیش از ۱۰۰ نوع رینوویروس، عامل اصلی آن هستند. کودکان زیر ۶ سال به طور میانگین ۶ بار در سال سرما می‌خورند و امکان ابتلاء به سرماخوردگی در طول عمر ده‌ها بار برای هر فرد وجود دارد.

وی همچنین به اهمیت شستن دست‌ها اشاره کرد و گفت: دستان فرد مبتلا به سرماخوردگی منبع اصلی ویروس هستند که پس از تماس با چشم، بینی یا دهان به دیگران منتقل می‌شود. شستن دست‌ها به مدت ۱۵ تا ۳۰ ثانیه با آب و صابون، یا استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های پایه الکل، می‌تواند از انتقال ویروس جلوگیری کند.

ذوقی در ادامه افزود: والدین به کودکان خود آموزش دهند تا پیش از غذا خوردن و پس از عطسه یا سرفه، دست‌های خود را بشویند و هنگام عطسه یا سرفه، از دستمال یا آرنج خم‌شده برای پوشاندن دهان استفاده کنند.

پايان پيام/

اشتراک گذاری: